Do góry

Desery Przepis na:

Mini torcik bezowy z malinami

Przepis dnia 2018-04-04
Mini torcik bezowy z malinami

Autor:

Przepisów i artykułów: 228 Ocena: 5599

Dodano:

Odsłon: 5742

Szybki w przygotowaniu, niesamowicie smaczny torcik bezowy z kremem malinowym i mrożonymi malinami.

Składniki

  • 4 białka w temperaturze pokojowej
  • 200 g drobnego cukru
  • 2,5 łyżki mąki ziemniaczanej
  • szczypta soli
  • 500 ml śmietanki 30%
  • 200 g mrożonych malin
  • Krem malinowy do tortów
  • cukier puder do posypania
5-6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. W misce ubijamy na sztywną pianę białka ze szczyptą soli. Kiedy piana zaczyna być sztywna stopniowo dodajemy cukier a na sam koniec mąkę ziemniaczaną. Miksujemy na najwyższych obrotach aż masa będzie sztywna i lśniąco biała.

  2. Z papieru do pieczenia wykrawamy 3 koła o wymiarze 20 cm. Masę dzielimy na 3 i formujemy na papierze blaty bezowe. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 130 stopni przez 40 minut. Następnie wyjmujemy odlepiamy ze spodu papier do pieczenia i przyrządzamy krem.

  3. Krem gotowy robimy wg przepisu na opakowaniu zapewne będzie on na 500 ml śmietanki dodajemy kilka malin wcześniej rozmrożonych. Układamy pierwszy blat następnie krem, kolejny blat oraz krem i przykrywamy trzecim blatem. Układamy mrożone maliny i wstawiamy do lodówki. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń