Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Miniburgery z piersią kaczki"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 41
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 123
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 41
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 123
Składniki
Natrzyj pierś kaczki solą, pieprzem i majerankiem. Ponacinaj skórę i obsmaż na patelni. Przełóż do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C. Piecz pod przykryciem ok. 40 minut. Gdy mięso ostygnie, pokrój w cienkie plasterki.
Wymieszaj jogurt naturalny z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, przypraw do smaku solą i pieprzem.
Pokrój cebulę w pióra i zeszklij na oliwie. Posól. Gdy zmięknie, dodaj ocet balsamiczny i ocet winny. Duś, aż płyn wyparuje. Pod koniec dodaj cukier.
Podgrzej bułki w piekarniku. Przekrój w poprzek. Obłóż plasterkami kaczki, karmelizowaną cebulą, jogurtem i rukolą. Zepnij wykałaczkami.Źródło: Olivia