Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Minipizze z serem"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 39
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 39
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Składniki
Drożdże kruszę i zalewam ciepłą wodą, mieszam. Dodaję mąkę, oliwę z oliwek, sól oraz pieprz i wyrabiam ciasto. Pozostawiam je w cieple do wyrośnięcia.
Pieczarki myję, kroję w plasterki, cebulę obieram i kroję w kostkę, ser ścieram na tarce.
Ciasto rozwałkowuję i smaruję keczupem. Układam na nim pieczarki, cebulę i posypuję startym serem oraz bazylią i oregano. Piekę 15 min w temp. 200°C.
45 min • Porcja 180 kcal • Koszt porcji 1,30 zł • Przepis na 4 porcje.Źródło: Kobieta i życie