Do góry

Desery Przepis na:

Miodownik

Miodownik

Autor: suri

Przepisów i artykułów: 64 Ocena: 1309

Dodano: 02.10.2010

Odsłon: 30472

Pyszne

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mąkę posiekać z sodą i margaryną .Dodać cukier ,całe jajka ,miód i zarobić ciasto. Podzielić ciasto na trzy części ,rozwałkować i przenieść na blaszkę,wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą,piec każdy placek osobno w temp. 200 stopni

  2. Masa : w szklance mleka zamoczyć kasze mannę, resztę mleka zagotować razem z cukrem,dodać do niego kaszę i ugotować ,następnie przestudzić .Masło utrzeć,dodawać pomału kaszę,cały czas ucierając,dodać do smaku sok z cytryny

  3. masę podzielić na dwie części.Na pierwszy placek dać jedną część masy przykryć drugim plackiem,wyłożyć reszte masy i przykryć trzecim plackiem,polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem.Najlepsze jest na drugi dzień gdy ciasto zmięknie

  4. Piekłam w blaszce o trzech bokach o wymiarach 25/40 cm

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jagoda114 27 lutego 2011 Kaszę trzeba gotować na wolnym ogniu do 10 min, wtedy nie jest rzadka.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

suri 31 października 2010 Kasza manna ma być gęsta.Zaraz po ugotowaniu ma konsystencję budyniu , a po wystygnięciu można ją kroić nożem. 8 łyżek kaszy to ok. 15 dag .

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

delfinek26 29 października 2010 czy ta kasza ma być taka rzadka bo nawet po wystygnięciu jest rzadka?? a dodałam jedną łyżkę więcej

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń