Do góry

Desery Przepis na:

Miodowo-jogurtowe magdalenki

Przepis dnia 2013-01-08
Miodowo-jogurtowe magdalenki

Autor:

Przepisów i artykułów: 160 Ocena: 2868

Dodano:

Odsłon: 17406

Przepis

Składniki

  • 1 jajko
  • 20 g miodu
  • 50 g cukru
  • 40 g jogurtu naturalnego
  • 90 g mąki
  • 1/2 łyżeczki proszku dopieczenia
  • 70 g masła, roztopionego
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Za pomocą trzepaczki lekko ubijamy jajko. Dodajemy do niego miód oraz cukier, mieszamy. Następnie jogurt naturalny i ponownie mieszamy. Przesianą mąkę razem z proszkiem do pieczenia i na koniec roztopione masło. Łączymy do uzyskania gładkiej konsystencji. Do foremki ( u mnie silikonowa do magdalenek ) nakładamy po łyżeczce ciasta na każde wgłębienie. Pieczemy w 180 C przez ok. 12 min ( czas zależy od wielkości foremki ), gdy zaczną się zarumieniać należy je wyciągać. Studzimy i podajemy posypane cukrem pudrem lub samodzielnie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

madera 09 stycznia 2013 Dziś je upiekłam ale z braku formy do magdalenek posiłkowałam się papilotkami do muffinek no i zrobiłam z podwójnej porcji. Na koniec okazało się że ta podwójna porcja to nadal za mało przy moich łasuchach bo przepis jest super ani się obejrzałam a ciasteczek nie było:-)))Są pyszne ode mnie 5 i pozdrowienia:-))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

justik102 08 stycznia 2013 witam,mam pytanie,ile z tej porcji wychodzi sztuk?pozdrawiam

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń