Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 37
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 175
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 37
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 175
Składniki
Za pomocą trzepaczki lekko ubijamy jajko. Dodajemy do niego miód oraz cukier, mieszamy. Następnie jogurt naturalny i ponownie mieszamy. Przesianą mąkę razem z proszkiem do pieczenia i na koniec roztopione masło. Łączymy do uzyskania gładkiej konsystencji. Do foremki ( u mnie silikonowa do magdalenek ) nakładamy po łyżeczce ciasta na każde wgłębienie. Pieczemy w 180 C przez ok. 12 min ( czas zależy od wielkości foremki ), gdy zaczną się zarumieniać należy je wyciągać. Studzimy i podajemy posypane cukrem pudrem lub samodzielnie.