Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Młoda botwinka"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1824
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1824
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Przepis przysłała Paulina Jakubczak z Zawiercia
Warzywa obierz. Marchewki i pietruszkę pokrój w półplasterki, ziemniaki i seler w kostkę, botwinkę na cienkie plasterki (z liśćmi włącznie!). Warzywa wrzuć do garnka, dodaj przyprawy, wlej 2 litry wody. Gotuj 20-30 minut.
Mąkę rozrób z 15 ml wody i mlekiem. Wlej do zupy, dodaj sok z cytryny, gotuj 5 min. Przypraw.
Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,30 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie