Do góry

Dodatki Przepis na:

Młoda kapusta

Młoda kapusta

Autor:

Przepisów i artykułów: 221 Ocena: 2734

Dodano:

Odsłon: 1952

Kapusta gości już na naszych stołach już od jakiegoś czasu, u mnie też nie mogło jej zabraknąć i to w najbardziej tradycyjnej postaci, taką lubimy najbardziej, a przy okazji jest z nią najmniej pracy. :)

Składniki

  • Główka kapusty młodej
  • Sól
  • Woda
  • Bułka tarta 2-3 łyżki
  • Masło 2-3 łyżki
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę umyć, obrać z większych liści, odciąć dolną, twardą część.

    Włożyć do garnka, zalać osoloną wodą i gotować do miękkości kapusty.

  2. Zasmażka

    Masło rozpuścić w garnuszku, dodać bułkę tartą i wymieszać.


  3. Ugotowaną kapustę odcedzić i polać obficie zasmażką.

  4. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 08 czerwca 2016 Ciekawy i smakowity pomysł :) W takiej postaci jeszcze nie jadłam. Zawsze podobnie podaję kalafior :)

10 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

smaker 07 czerwca 2016 Świetny pomysł na szybki dodatek do obiadu :)

11 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń