Do góry

Dodatki Przepis na:

Młoda kapustka zasmażana

Młoda kapustka zasmażana

Autor:

Przepisów i artykułów: 646 Ocena: 12015

Dodano:

Odsłon: 2910

Jedzmy póki jest młoda,najlepiej smakuje.Każdy ma swój wypróbowany przepis,ja podaję moją wersję.

Składniki

  • Średnia główka kapusty
  • Koperek pęczek
  • Masło 1/4 kostki
  • Mąka 1 łyżka
  • Sól ,wegeta do smaku.
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę przekroić na 4 części,umyć i pokroić.
    Zalać wodą i pogotować 5 min.Wodę odcedzam.
    Następnie dać tyle wody tylko by była na dnie i gotować kapustę 10 min.
    Gdy kapusta gotuję się posiekać koperek i zrobić zasmażkę z mąki i masła.
    Gdy jest miękka dajemy zasmażkę,a na koniec koperek,moment zagotowujemy.Doprawiamy do smaku.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń