Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo ciemna i mocno kakaowa babka. Na dodatek bardzo łatwa, bez konieczności użycia miksera.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 81
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 467
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1461
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 81
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 467
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1461
Składniki
Formę na babkę o średnicy 23 cm smarujemy dokładnie tłuszczem i obsypujemy bułką tartą. Piekarnik ustawiamy na 180 stopni C ustawienie góra dół. Wstawiamy też naszą formę, żeby się nagrzała. Wodę gotujemy. Sypkie składniki przesiewamy, dodajemy mokre oprócz wody. Mieszamy dokładnie za pomocą trzepaczki lub łyżki. Wodę wlewamy do szklanki i cienkim strumieniem dodajemy do ciasta i ciągle mieszamy, zrobi się rzadkie, ale tak ma być. Ostrożnie wyciągamy nagrzaną formę z piekarnika i wlewamy nasze ciasto. Pieczemy ok. 50 minut do suchego patyczka. Upieczoną babkę oddzielamy od formy nożem i rzucamy na podłogę z wysokości ok. 20 cm. Wykładamy na talerz do przestudzenia :) Posypujemy cukrem pudrem lub polewamy np. białą czekoladą.
Smacznego :)