Do góry

Dania główne Przepis na:

Moj Pierozek

Przepis dnia 2010-03-12
Moj Pierozek

Autor:

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 1624

Dodano:

Odsłon: 14170

Szybkie i smaczne dla lubiacych ciagnace sery!

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. pieczarki , cebule i szynke kroimy i lekko podsmazamy, mieszamy z pokrojona mocarella i utartym zoltym serem doprawiamy ulubionymi ziolami i przyprawami i przekldamy farsz na ciasto lekko posmarowane koncetratem, skladamy na pol formujemy cos na krztalt pieroga zlepiamy boki, smarujemy z zewnatrz jajkiem, nacinamy dekoracyjnie i pieczemy w mocno nagrzanym piecu okolo 280 stopni pol godziy, smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

VANDA444 19 stycznia Błąd z temperaturą. Kuchenny piekarnik nawet nie ma możliwości 280*.
Reszta O.K. Robiłam podobne, ale tylko z pieczarkami i cebulą, a ten jest bogatszy.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kufelek 10 maja 2010 Smaczne i syte sobotnie śniadanko ;). Mojemu wybrednemu synkowi bardo smakowało!

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

polikatz 09 maja 2010 Doskonaly pomysl przypomina wloskie calzone. Czy 280° to nie za duzo? Ciasto francuskie pieke okolo 200°, bardzo szybko ciemnieje. Niezaleznie od temperatury - super przepis, bedzie jutro na obiad.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

DOROTA2 14 kwietnia 2010 sprawdzone super dziecia zajadały sie prosząc o repete super pomysł szybko tanio i prose wykonanie gratuluję pomysłu :) pozdrawiam

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Femme 25 marca 2010 Sprawdziłam i oto moja opinia : Pyszne , tylko za szybko ucieka z talerza :-)
Pozdrawiam

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wika11 12 marca 2010 SUPER DANIE . ŁATWE I SMACZNE. DO ULUBIONYCH.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

magdaniel 11 marca 2010 tak mozna zastapic, dajac dwa rodzaje sera zoltego np gouda i ementaler, albo ser zolty i drugi taki plastrowany chyba firma hohland go robi, on tez swietnie sie nadaje bo sie pod wplywem ciepla dobrze ciagnie i jest smaczny

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 11 marca 2010 czy można czymś zastąpić mozarellę? bo nie przepadam za nią

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń