Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczne danie, chociaż znawcy kuchni pewnie mieliby wątpliwości czy to istotnie pilaw
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 348
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 149
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 73
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 348
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 149
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 73
Składniki
1. na patelni rozgrzać łyżkę masła, wrzucić pokrojoną cebulę i czosnek, podsmażyć, dodać pokrojone pieczarki i pokrojona w kostkę marchew, dodać łyżkę sosu sojowego, chwile smażyć, 2. mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na rumiano na odrobinie oleju, 3. mięso wymieszać z pieczarkami i marchwią, 4. w naczyniu do zapiekania włożyć mięso, na wierzch wysypać w równej warstwie 1 szl ryżu, zalać 2 szkl bulionu, wstawić do piekarnika, piec w 180 st ok 70-80 min, 5. po ok 40 min pieczenia należy przemieszać potrawę, aby wszystkie składniki się wymieszały, można też spróbować, w razie konieczności można doprawić solą i pieprzem, jeśli potrawa jest zbyt sucha można dolać więcej płynu, smacznego