Do góry

Dania główne Przepis na:

Mój ulubiony sos z czerwonej papryki

Przepis dnia 2013-09-05
Mój ulubiony sos z czerwonej papryki

Autor:

Przepisów i artykułów: 237 Ocena: 6684

Dodano:

Odsłon: 7011

Jak dla mnie, to idealny sos paprykowy.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pół kilogram karkówki pokroiłam w kosteczkę o bokach 2 cm. Wrzuciłam na patelnię z gorącym olejem rzepakowym i smażyłam do ścięcia się białka. Po około 5 minutach dodałam posiekaną dużą cebulę. Kiedy cebula się zeszkliła, dodałam 2 czerwone papryki pokrojone w kosteczkę. Smażyłam mięso i warzywa około 10 minut, następnie osoliłam, dodałam łyżeczkę słodkiej, mielonej papryki, podlałam niewielką ilością wody i dusiłam pod przykryciem do miękkości mięsa. Kiedy mięso było gotowe, uzupełniłam ilość wody na patelni do planowanej ilości sosu, opieprzyłam i zagęściłam mąką. Gotowe!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń