Do góry

Dania główne Przepis na:

Moja "chińszczyzna"

Moja chińszczyzna

Autor:

Przepisów i artykułów: 173 Ocena: 4268

Dodano:

Odsłon: 37887

Ciekawy sposób na szybki obiad lub kolację...

Składniki

  • pierś z kurczaka, 1 podwójna
  • olej ryżowy, 4 łyżki
  • sos sojowy, 2 łyżki
  • sos sojowo-grzybowy, 2 łyżki
  • mieszanka warzyw na patelnie (orientalna), 1 opakowanie
  • ryż parboiled & dziki, 2 saszetki
  • sól,pieprz
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filety kroję na cienkie kotlety,a następnie w paski.Wrzucam mięso do naczynia,dodaję sól,pieprz i sosy sojowe.Odstawiam do lodówki na ok 2 godz,lub na noc.Na patelnie wlewam olej ryżowy i podsmażam mięsko razem z przyprawą,która jest w mrożonce .Po 10-15 minutach wsypuję warzywa (ja używam hortex z prztprawą orientalną) i podsmażam/duszę kolejne 15 minut.Podaję z ryżem,ale można też użyć makaronu sojowego.

  2. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kreolka 08 grudnia 2011 Czy do smażenia kurczaka dodaje się ten sos z marynowania mięsa, czy powinnam go wylać?? Pozdrawiam.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Albea 28 listopada 2011 Po co używać takich wielkich słów? Magi po prostu napisała jak ona przyrządza chińszczyznę, Po co w związku z tym bawić się w policjanta zamiast przyjąć ten przepis do wiadomości albo zignorować? Niesmak..... :-(

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Albea 28 listopada 2011 Po co używać takich wielkich słów? Magi po prostu napisała jak ona przyrządza chińszczyznę i wszystko, po co od razu bawić sie w policjanta? Niesmak....

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Avenna 28 listopada 2011 Twoj w tym "przepisie " to jest chyba tylko czas smazenia miesa...Reszata sciagnieta z jakiejkolwiek ksiazki pt. kuchnia chinska ...W oryginale tak mieso jak i warzywa podsmaza sie na duzym ogniu przez okolo 3 min. I tyle! Skadinand smaczne danie,tylko po co klamiesz?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń