Dania główne Przepis na:
Moja "chińszczyzna"

Przepisów i artykułów: 173 Ocena: 4334
Dodano: 27.11.2011
Odsłon: 37977
Składniki
- pierś z kurczaka, 1 podwójna
- olej ryżowy, 4 łyżki
- sos sojowy, 2 łyżki
- sos sojowo-grzybowy, 2 łyżki
- mieszanka warzyw na patelnie (orientalna), 1 opakowanie
- ryż parboiled & dziki, 2 saszetki
- sól,pieprz
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Filety kroję na cienkie kotlety,a następnie w paski.Wrzucam mięso do naczynia,dodaję sól,pieprz i sosy sojowe.Odstawiam do lodówki na ok 2 godz,lub na noc.Na patelnie wlewam olej ryżowy i podsmażam mięsko razem z przyprawą,która jest w mrożonce .Po 10-15 minutach wsypuję warzywa (ja używam hortex z prztprawą orientalną) i podsmażam/duszę kolejne 15 minut.Podaję z ryżem,ale można też użyć makaronu sojowego.
-
SMACZNEGO
Komentarze do przepisu (5)

MEGI110278 08 grudnia 2011Zgłoś do usunięcia
...wszystko na patelnię...1 Kto głosował? | Odpowiedz

Kreolka 08 grudnia 2011Zgłoś do usunięcia
Czy do smażenia kurczaka dodaje się ten sos z marynowania mięsa, czy powinnam go wylać?? Pozdrawiam.1 Kto głosował? | Odpowiedz

Albea 28 listopada 2011Zgłoś do usunięcia
Po co używać takich wielkich słów? Magi po prostu napisała jak ona przyrządza chińszczyznę, Po co w związku z tym bawić się w policjanta zamiast przyjąć ten przepis do wiadomości albo zignorować? Niesmak..... :-(3 Kto głosował? | Odpowiedz

Albea 28 listopada 2011Zgłoś do usunięcia
Po co używać takich wielkich słów? Magi po prostu napisała jak ona przyrządza chińszczyznę i wszystko, po co od razu bawić sie w policjanta? Niesmak....2 Kto głosował? | Odpowiedz

Avenna 28 listopada 2011Zgłoś do usunięcia
Twoj w tym "przepisie " to jest chyba tylko czas smazenia miesa...Reszata sciagnieta z jakiejkolwiek ksiazki pt. kuchnia chinska ...W oryginale tak mieso jak i warzywa podsmaza sie na duzym ogniu przez okolo 3 min. I tyle! Skadinand smaczne danie,tylko po co klamiesz?0 Kto głosował? | Odpowiedz