Do góry

Przekąski Przepis na:

Mortadela panierowana

Mortadela panierowana

Autor:

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 30

Dodano:

Odsłon: 1243

Proste, szybkie, smaczne. Innowacja gdy chcemy kiełbaskę na gorąco:)

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Roztrzepujemy jajko, wsypujemy zioła, sól,paprykę i mieszamy wszystko razem. W tak przyprawionym jajku panierujemy plastry mortadeli, następnie w bułce i na rozgrzany olej.

  2. Smażymy na rumiano, odsączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku. Co do sposobu podawania to można praktycznie jak się komu zechce - z ziemniakami, surówką, ryżem...itp. Ja ostatnio próbowałam z ketchupem, do tego surowa papryka i pomidorek:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Alicja_Tomasz 06 lipca 2010 moratadella :P mniam mniam :)) i bardzo dobre wrecz wspaniale skladniki :) pozdrawiam :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Elkamor 06 lipca 2010 Ja po podsmażeniu mortadeli kładę w ten "dołek co się robi odrobinę groszku konserwowego i na to odrobinę majonezu.
Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Agunkaa 06 lipca 2010 Tesknie za takim jedzonkiem,ale tu nie mam mortadeli,moze jest ,ale nie taka jak w Polsce.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ANIKA26 06 lipca 2010 U mnie było wczoraj na późną obiado-koalcję :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wz31 06 lipca 2010 Danie często wystepuje na mojm stole z surówką z kiszonej kapusty.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń