Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 78
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 136
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 78
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 136
Składniki
Przesiać mąkę, proszek, cukier i sól do jednej miski. W innej misce połączyć jaja, mleko i olej, używając trzepaczki. Miksturę dodać do suchych składników i mieszać - niiezbyt dokładnie - suche składniki mają być ledwie wilgotne i wszystko nie za bardzo wymieszane. Przełożyć masę łyżeczką do formy do około 3/4. Piec przez 15 do 20 minut, aż będą złotobrązowe.