Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, pyszne i bardzo puszyste muffinki marchewkowe. Dodatkowo wzbogaciłam je o korzenną nutę. Świetne na święta lub na deser do kawy ;)
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1145
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 650
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 223
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1145
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 650
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 223
Składniki
Nagrzewamy piekarnik na 180 stopni C ustawienie góra dół. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Mąkę przesiewamy razem z proszkiem, sodą, cynamonem i przyprawą do piernika. Za pomocą rózgi mieszamy jajka, olej, cukier, marchew oraz cukier waniliowy. Dodajemy mieszaninę mąki i mieszamy za pomocą łyżki. Wykładamy po równo do papilotek. Pieczemy ok. 25 minut do suchego patyczka. Posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :) Przepis na 12 sporych babeczek.