Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Muffinki nadziane rabarbarem"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
Składniki
Rabarbar oczyścić, pokroić na mniejsze kawałeczki. Z białej czekolady zetrzeć trochę grubych wiórków do dekoracji, resztę tabliczki posiekać. Wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia, solą i cukrem. W drugiej miseczce roztrzepać jajka z mlekiem, następnie wlać do sypkich składników. Dodać olej i szybko wymieszać mikserem. Dołożyć kawałki rabarbaru. Zagłębienia w formie do muffinek wyłożyć papierowymi foremkami. Napełnić przygotowanym ciastem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175°C. Piec 25-30 minut.
Upieczone muffinki studzić 10 minut w formie. Następnie przełożyć na kratkę kuchenną i pozostawić do całkowitego wystudzenia. Przed podaniem muffinki udekorować wiórkami białej czekolady.Źródło: Życie na gorąco