Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki z białą czekoladą to moje wariactwo na temat babeczek. Są to pyszne, słodkie, a zarazem bardzo mleczne muffinki. Muffinki z białą czekoladą są doskonałą alternatywą dla tych wszystkich, którzy nie lubią spędzać dużo czasu w kuchni. Babeczki sprawdzą się podczas pikników. Dodatek białek czekolady sprawia, iż nie trzeba ich dodatkowo słodzić, zachowują przy tym swoją konsystencję.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 99
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3338
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1189
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 99
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3338
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1189
Składniki
Mleko, masło i cukier rozpuszczamy. Dodajemy czekoladę. Mieszamy, aż czekolada się rozpuści. Studzimy. Mąkę, otręby oraz proszek do pieczenia mieszamy ze sobą. Do suchych składników dodajemy mokre oraz jajko. Całość mieszamy, a składniki się połączą. Do formy na muffinki wkładamy papilotki. Do każdej papilotki nakładamy 2-3 łyżki ciasta. Całość pieczemy w 180 stopniach przez 25 minut. Studzimy.