Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne babeczki, które przygotujecie ekspresowo. Możecie je zrobić zawsze, kiedy przyjdzie Wam ochota na coś słodkiego.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 61
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 61
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Mąkę, cukier i proszek do pieczenia, wymieszać w misce. Dodać mleko, jajko i roztopione i przestudzone masło. Wszystko wymieszać łyżką. Wsypać płatki czekoladowe. Jeśli nie macie płatków, to pokrojoną na drobne kawałki, czekoladę gorzką. Ponownie wymieszać.
Ciasto przełożyć do foremek, do 3/4 ich wysokości. Piec w temperaturze 170 stopni, około 30 minut.
Po przestudzeniu, posypać cukrem pudrem.