Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Muffinki z sosem"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 340
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 71
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 121
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 340
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 71
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 121
Składniki
Cebulę obierz, pokrój w kostkę i podsmaż wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Następnie dodaj szpinak oraz pokrojoną w kostkę paprykę.
W jednej misce połącz suche : mąkę, proszek do pieczenia, sól, pieprz i gałkę muszkatołową, w drugiej – wymieszaj jajka, olej, mleko i dolej do pierwszego naczynia. Dorzuć usmażone warzywa. Wymieszaj.
Wlej masę do foremek. Piecz muffinki 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Połącz jogurt z majonezem i octem, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz zioła. Całość zmiksuj na masę przy pomocy blendera. Gotowe muffinki polej przygotowanym sosem. Podawaj np. na kolację.
<strong>Katarzyna Cukier z Drzewicy</strong>Źródło: Super TV