Do góry

Desery Przepis na:

Muffiny czekoladowe z kremem pomaranczowym

Muffiny czekoladowe z kremem pomaranczowym

Autor: Alexandra

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 18

Dodano: 20.03.2013

Odsłon: 2463

Pysznie czekoladowe z nutka pomaranczy

Składniki

1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do jednej miski uwlozyc składniki suche (maka, cukier, proszek do pieczenia, kakao, czekolada posiekana). W drugiej umiescic składniki mokre (mleko, rozpuszczone masło, jajka).

  2. Do skladnikow suchych dodac mokre, wymieszac.Napełnic foremke do muffin do 3/4 wysokoci. Piec w temp. 200 °C ok.20 min.

  3. Krem pomaranczowy to nic innego, jak mascarpone wymieszane z kilkoma lyzkami smietany kremowki ,cukrem pudrem i skorka starta z ok. połowy pomaranczy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

rosse 20 marca 2013 Ten krem musi być przepyszny,do wypróbowania:))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń