Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciekawe danie na niedzielny obiadek i dla gosci
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 113
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 475
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1563
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 344
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 113
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 475
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1563
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 344
Składniki
1. mięs umyć, zmielić razem z cebulą i czosnkiem, dodać bułkę, jajka, przyprawy, wyrobić 2. pieczarki umyć, pokroić w drobną kostkę, cebule podsmażyć, dodać pieczarki, usmażyć, przyprawić na dość ostro, 3. kalafiora ugotować, 4. 2 jajka wbić do miski, dodać majonez, śmietanę, ser, sól i pieprz, dobrze wymieszać, 5. małe miseczki lub filiżanki wypłukać wodą, nałożyć czubatą łyżkę mięsa,wyrównać, w środku zrobić zagłębienie, włożyć różyczkę kalafiora,, na to łyżkę pieczarek, całość zalewamy masa jajeczno-serową, 6. piec w nagrzanym do 200 st piekarniku, ok 20-25 min, podawać na gorąco smacznego