Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 95
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 47
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 137
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 95
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 47
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 137
Składniki
Do 2 litrowego garnka wlać wode,wsypać cukier,kakao.Dodać margaryne i zagotowac.Wystudzić.
Dodać mąke wymieszna z soda i proszkiem do pieczenia,4 żółtka i utrzec na gładka mase.
Na koncu dodac piane z 4 białek i delikatnie wymieszać.Wlać do formy wysmarowanej i dobrze wysypanej bułka tartą.
Temperatura pieczenia zależy od pieca.ja piekłam ok 50 min w 160-170`C
Można polac polewa Z podanych proporcji wychodzi ciasto na większa blache.Na zdjęciu jest z połowy porcji