Do góry

Śniadania Przepis na:

Mus bananowo-jabłkowy

Mus bananowo-jabłkowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 485 Ocena: 7711

Dodano:

Odsłon: 3673

Na prawdę pyszny mus, a do tego samo zdrowie. Potas, magnez, żelazo i tak potrzebny kobietom kwas foliowy.

Składniki

  • obrany banan 140 g
  • obrane jabłko 90 g
  • miód 1 łyżka
  • jogurt naturalny 180 g
  • sproszkowany młody jęczmień 1 płaska łyżeczka
  • czarny sezam
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Pracę na musem zaczynamy od obrania banana. Kroimy go w plasterki i wkładamy do wysokiego naczynia.

    Jabłko obieramy, też kroimy w plasterki i dorzucamy do banana.

    Dokładamy sporą łyżkę miodu, u mnie gryczany, jedną płaską łyżeczkę młodego jęczmienia i ok. 50 g jogurtu.

    Wszystko dokładnie blendujemy, na koniec dolewamy resztę jogurtu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń