Do góry

Desery Przepis na:

mus czekoladowy

mus czekoladowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 460 Ocena: 5539

Dodano:

Odsłon: 2333

Ni można mu się oprzeć :)

Składniki

  • 100g czekolady mlecznej
  • 100g czekolady gorzkiej
  • 4 łyżki soku z czarnej porzeczki.
  • łyżeczka masła
  • 3 duże jaja
  • 5 łyżeczek cukru
  • 200 ml śmietanki 36 %
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Czekoladę, masło, sok - rozpuścić w kąpieli wodnej.
    Zostawić do przestudzenia.

    Białka ubić na sztywno.Pod koniec ubijania dodawać powoli cukier.

    Do schłodzonej masy czekoladowej, wbijać stopniowo żółtka i miksować.

    Dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać.

    Śmietankę 36% ubić na sztywno.

    Wymieszać z powstałą masą.

    Wstawić do lodówki i schłodzić.

    Najlepiej smakuje z kwaskowatymi owocami.

    Polecam.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Joanna116 19 marca 2016 teraz :-)) oczywiscie, jak zwykle mam problem z klawiatura w moim laptopie :-) sorry :-) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń