Do góry

Desery Przepis na:

Mus czekoladowy

Mus czekoladowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 334

Dodano:

Odsłon: 3274

Grzechu warte!

Składniki

  • tabliczka czekolady
  • 3 jajka
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka ulubionego likieru
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Kiedy jest już płynna, dodaję masło - mieszam. Zestawiam miskę z kąpieli wodnej i dodaję żółtka oraz łyżkę likieru. Ubijam białka na pianę. Dodaję do ostudzonej masy i delikatnie mieszam aż połączą się w całość. Nakładam do kieliszków i trzymam w lodówce minimum 3 godziny przed podaniem. Wierzch dekoruję startą na tarce białą czekoladą i orzechami włoskimi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ABITETOEAT 26 listopada 2012 Zazwyczaj mam jaja ze wsi. Ale jeżeli je kupisz to sparz skorupki gorącą wodą.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

capri 26 listopada 2012 pysznie wyglada, ale ja zawsze mam obawy przed dodawaniem jajek do mas nie poddawanych obróbce termicznej :(((( jako dzieciak makabrycznie sie strułam..jak upewniasz sie, że jaja są świeże?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń