Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mus jabłkowy ze skórką pomarańczową"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 128
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 128
Składniki
<strong>Przepis przysłała Agata Skiba z Łabędziowa</strong>
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Skórkę pomarańczową posiekaj, wsyp do jabłek, dodaj żelfix, dokładnie wymieszaj. Włóż do garnka z grubym dnem, cały czas mieszając, podgrzewaj na małym ogniu.
Gdy jabłka zaczną się gotować, wsyp cukier, mieszając, gotuj jeszcze 7-8 minut. Musem napełnij wyparzone słoiki (2 po 1 litr), zakręć. Słoiki szczelnie okręć w gruby koc lub pasteryzuj nie dłużej niż 3 minuty (wtedy na pewno się nie zepsują).Źródło: Chwila dla Ciebie