Do góry

Desery Przepis na:

Mus z białej czekolady z owocami leśnymi

Mus z białej czekolady z owocami leśnymi

Autor: ABITETOEAT

Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 304

Dodano: 03.12.2012

Odsłon: 4493

mmmmmmmmmmmmmmmm!!!!!

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Białą czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej z masłem. Kiedy masa jest już płynna, zdejmuję miskę z kąpieli, czekam aż nieco ostygnie i dodaje żółtka. W mikserze ubijam białko na sztywną pianę, dodaję do niego masę czekoladową i mieszam. Potem ubijam śmietankę kremówkę i dodaję ją do masy, delikatnie mieszając. Równocześnie na patelni podgrzewam mrożone owoce aż zrobi się z nich coś na kształt dżemu. Do szklanek lub kieliszków nakładam najpierw dżem z mrożonych owoców a potem zalewam masą czekoladową. Dekoruję całymi owocami, które mi zostały. Wkładam do lodówki, najlepiej na całą noc.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kocurekwkuchni 03 grudnia 2012 smakowicie i słodko to brzmi. Mam pytanie: co to znaczy 1 kremówka, tzn jaka objętość/waga jest potrzebna na 200g czekolady? Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń