Do góry

Dania główne Przepis na:

Muszelki z fetą

Muszelki z fetą

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14900

Dodano:

Odsłon: 7

Wypróbowany przepis na "Muszelki z fetą"

Składniki

  • 16 muszelek makaronowych
  • 5 dag sera feta
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • łyżka posiekanego oregano
  • kilka listków oregano do dekoracji
  • 1/2 szklanki posiekanych oliwek
  • 1/2 cukinii
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Makaron ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem łyżki oliwy. Schłodź w zimnej wodzie i przelej dwiema łyżkami oliwy. Ser rozkrusz, cebulę obierz i drobno posiekaj.

  2. Czosnek przeciśnij przez praskę, a cukinię umyj i pokrój w kostkę. Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę i czosnek. Dodaj cukinię i smaż przez 3 minuty. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Schłodź.

  3. Do przesmażonej cukinii dodaj oliwki, fetę i oregano. Całość wymieszaj i nałóż do muszelek. Danie posyp listkami oregano.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń