Do góry

Przekąski Przepis na:

Muszle nadziewane pastą z tuńczyka i jajek

Muszle nadziewane pastą z tuńczyka i jajek

Autor:

Przepisów i artykułów: 1126 Ocena: 12484

Dodano:

Odsłon: 2087

Kolejna przystawka na świąteczny stół. Polecam.

Składniki

  • makaron muszle 8 szt.
  • pasta z tuńczyka i jajek
  • rzodkiewka do dekoracji
  • por zielony kawałek do dekoracji
  • Składniki na pastę:
  • tuńczyk we własnym sosie 13 dag (po osączeniu)
  • jajka kurze 2 szt.(ugotowane na twardo)
  • młody por zielona część 10 cm
  • majonez 2 łyżeczki
  • ketchup 2 łyżeczki
  • musztarda 1 łyżeczka
  • Sól morska
  • Pieprz ziołowy
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie pasty:

    Obrane jajka ze skorupek kroimy w kostkę, tuńczyka osączamy z sosu i lekko rozdrabniamy widelcem. Por kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki umieszczamy w głębokim talerzu, mieszamy. Dodajemy majonez, musztardę i ketchup, doprawiamy pieprzem ziołowym i solą, mieszamy.

  2. Wykonanie przystawki z muszli i pasty:

    Ugotowane i ostudzone muszle nadziewamy pastą z tuńczyka i jajek. Nadziane muszle układamy na talerzyku w kształcie kwiatka. W środku umieszczamy dekoracje zrobioną z plasterków rzodkiewki. Z kawałka młodego, zielonego pora wycinamy 16 cienkich pasków i umieszczamy w każdej muszli po 2 paski zielone.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń