Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Muszle z warzywami"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 95
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 95
Składniki
czas ok. 60 min; porcja – 260 kcal, cena 2,90 zł
Makaron wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj na półtwardo. Odlej na sicie, zahartuj zimną wodą. Pozostaw do osączenia i ostygnięcia.
Cebulę obierz i poszatkuj. Przesmaż w rondlu na łyżce oleju. Papryki opłucz, osusz, przekrój na połówki. Usuń nasiona, miąższ drobno posiekaj. Umytą cukinię i bakłażan pozostaw ze skórką. Odetnij stwardniałe końcówki, pozostałe części warzyw pokrój w ko stkę. Wrzuć razem z papryką do rondla.
Całość duś na średnim ogniu 15-20 minut. Po tym czasie warzywa dopraw do smaku 1-2 roztartymi ząbkami czo snku, odrobiną koncentratu, solą oraz pieprzem.
Farsz nałóż do muszli. Ułóż je w naczyniu żaroodpornym, podlej kilkoma łyżkami bulionu. Posyp startym serem i zapiekaj 15 min w 180 st. Ozdób bazylią i kaparami.Źródło: Świat kobiety