Do góry

Dania główne Przepis na:

Muszle zapiekane z mięsem i szpinakiem

Przepis dnia 2013-07-13
Muszle zapiekane z mięsem i szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 159 Ocena: 1651

Dodano:

Odsłon: 8028

Zapiekany makaron z mięsem mielonym, w sosie śmietanowym ze szpinakiem

Składniki

  • 6 sztuk makaronu conchiglione,
  • 200g mięsa mielonego, 200g śmietany 30%,
  • 3 kulki szpinaku mrożonego (może być świeży), mała cebula,
  • ząbek czosnku, sól, pieprz - szczypta, wegeta 1/2 łyżeczki
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makaron wrzucamy do wrzącej się wody i gotujemy al dente.
    Cebulę i czosnek drobno siekamy.
    Na patelnie wrzucamy mięso, cebulę, czosnek, sól i pieprz.
    Smażymy aż mięso zmieni kolor z różowego/czerwonego, na brązowy.
    Śmietanę wlewamy go rondla, dodajemy wegetę i szpinak, podgrzewamy.
    Sos powinien się zredukować i być bardziej kremowym.

    Muszle nadziewamy mięsem mielonym i układamy w naczyniu żaroodpornym.
    Na koniec całość polewamy sosem.
    Pieczemy 8-10 minut w temperaturze 180stopni.
    Pod koniec pieczenia można dodać odrobinę sera żółtego na wierzch.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń