Do góry

Przekąski Przepis na:

Nadziewane bułki

Nadziewane bułki

Autor: mona83

Przepisów i artykułów: 65 Ocena: 426

Dodano: 19.04.2018

Odsłon: 354

Fajne sycąca danie na przyjęcie zarówno dla dorosłych jak i dzieci.

Składniki

  • duże bułki 10-12 szt.
  • kapusta pekińska 1 szt.
  • filet z kurczaka 60 dkg
  • przyprawa kebab-gyros 1-2 łyżki
  • pomidory 2-3 szt.
  • ogórki konsewowe 2 szt.
  • majonez 7 łyżek
  • ketchup 2 łyżki
  • musztarda 1 łyżeczka
  • ser żółty 10-12 plastrów
  • oliwa 1 łyżka
  • sól, pieprz
5-6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Z bułek odciąć wierzch i wydrążyć środek.
    Kapustę pekińską posiekać dość drobno.
    Filet z kurczaka pokroić w kostkę, obsypać przyprawą kebab-gyros i usmażyć na łyżce oliwy.
    Pomidora sparzyć, zdjąć skórę i pokroić w kostkę.
    Ogórka konserwowego także pokroić w kostkę.
    Wszystko razem wymieszać.
    Majonez, ketchup, musztardę i przyprawy wymieszać razem. Gotową mieszanką posmarować bułki w środku a resztę wymieszać z warzywami i mięsem.
    Gotowym farszem nadziać bułki. Na wierzch każdej położyć plaster żółtego sera.
    Piec w piekarniku do zrumienienia sera i aż farsz będzie ciepły.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń