Do góry

Dania główne Przepis na:

Nadziewany patison

Nadziewany patison

Autor:

Przepisów i artykułów: 66 Ocena: 485

Dodano:

Odsłon: 1590

Połączenie patisona z ryżem i mięsem mielonym

Składniki

  • patisony 5 szt.
  • mięso mielone 50 dkg
  • 10-15 dkg ugotownego ryżu
  • cebula 1 szt.
  • jajko 1 szt.
  • ser zółty 10 dkg
  • zioła prowansalskie
  • sól, pieprz
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Patisony obrać, ucinamy górę i wydrążamy. Mięso mieszamy z ugotowanym ryżem i jajkiem. Doprawiamy solą pieprzem i ziołami Faszerujemy patisony nadzieniem. Zapiekamy ok.35-45 min w 180 stopniach , pod koniec pieczenia na każdy patison kładziemy plaster sera żółtego.
    Podawać na ciepło.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń