Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 16-09-2018
Najprostsza szarlotka - szarlotka sypana
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 996
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2346
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 1284
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 996
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2346
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 1284
Składniki
Jabłka obrać ze skórki, odkroić gniazda nasienne i zetrzeć na tarce jarzynowej na grubych oczkach. Dodać cynamon i wymieszać. W osobnej misce wymieszać suche składniki przesianą mąkę, cukier, kaszę manną oraz proszek do pieczenia. Wymieszane suche składniki podzielić na trzy równe części. Dno tortownicy o wielkości 24 cm wyłożyłam papierem do pieczenia, boki posmarowałam masłem. Na samym dnie blaszki wsypuje równomiernie jedną cześć suchych składników a na nie wykładam połowę startych jabłek z cynamonem. Kolejno wysypuje suche składniki a na nie pozostałą część jabłek. Na koniec wysypuje ostatnią partię suchych składników. Na tarce jarzynowej ścieram masło i posypuje równomiernie na wierzch ciasta. Wkładam do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i piekę przez godzinę. Gotową posypuje cukrem pudrem.