Do góry

Desery Przepis na:

Naleśniki budyniowe

Naleśniki budyniowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 101 Ocena: 3419

Dodano:

Odsłon: 6417

Naleśniki budyniowe

Przygotowanie

  1. Do miski wsypujemy mąkę, budynie w proszku, cukier waniliowy,

    mleko,wodę oraz jajko i wszystko razem miksujemy.

    Na koniec dodaje olej i ponownie wszystko miksujemy lub mieszamy do połączenia składników.

    Ciasto naleśnikowe odkładam pod przykryciem na minimum 20 minut.

    Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni po kilka minut z każdej strony. ( Patelnie smaruje niewielką ilością oleju tylko przy pierwszym naleśniku).

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń