Do góry

Dania główne Przepis na:

naleśniki budyniowe ze szpinakiem i mozzarellą...

naleśniki budyniowe ze szpinakiem i mozzarellą...

Autor:

Przepisów i artykułów: 117 Ocena: 1470

Dodano:

Odsłon: 1637

po prostu pyszne, aromatyczne nalesniki..........SMACZNEGO!!!

Składniki

  • mąka tortowa 3 szklanki
  • budyń śmietankowy 1 opakowanie
  • jajka 2 sztuki
  • cukier 1 łyżka
  • sól 1 łyżeczka
  • mleko 1/2 litra
  • woda gazowana 1/2 litra
  • olej rzepakowy 4 łyżki
  • szpinak mrożony 2 opakowania
  • olej rzepakowy 1/4 szklanki
  • cebula 1 sztuka
  • ząbki czosnku 6 sztuk
  • kostka rosołowa 1 sztuka
  • pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki
  • mozzarella małe kulki 2 opakowania
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. mąkę, budyń, cukier, sól, olej rzepakowy, jajka, mleko, wodę gazowaną blenderem zmiksować dokładnie i odstawić na 30 minut, wody dolewać w trakcie i tyle, aby ciasto było dość lejące


    na mocno rozgrzanej patelni naleśnikarce 22 cm posmarowanej raz cienko olejem smażyć złociste naleśniki


    w garnku na oleju podsmażyć pokrojoną cebulę, posiekane ząbki czosnku, dodać szpinak i podsmażać, gdy się odmrozi, podsmażać z 5 minut, dodać kulki mozzarelli


    podsmażać do rozpuszczenia mozzarelli cały czas mieszając, szpinak zostawić do wystudzenia


    na każdy naleśnik nakładać sporą porcję szpinaku i składać naleśniki na trójkąty

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń