Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki mazurskie są najlepsze. Można je podać z różnym nadzieniem np z białym serem ,mięsem z pieczarkami lub po prostu z utartymi jabłkami , takimi jakie robi się do szarlotki /jabłka utarte na na tarce z grubymi oczkami i zagotowane z cukrem/
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
Składniki
Do miseczki wsypać mąkę ,dodać jajka ,mleko,sól i dokładnie wymieszać.Następnie dodać wodę tyle aby ciasto było bardzo rzadkie ,lejące się.Konsystencję ciasta regulować już tylko wodą. Smażyć na patelni wysmarowanej smalcem. Po napełnieniu farszem koniecznie obsmażyć . Można podawać na zimno i na gorąco . To zależy jaki włożymy farsz. Smacznego.