Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśniki pod gorgonzolą"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1813
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1813
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Mleko, wodę, jajko, mąkę, szczyptę soli i 1 łyżkę oliwy zmiksować. Usmażyć naleśniki na dobrze rozgrzanym tłuszczu.
Cebulę posiekać, podsmażyć na oliwie z roztartym czosnkiem, dodać pomidory, koncentrat, odparować, wymieszać z ziołami, doprawić, zmiksować. Pieczarki umyć, pokroić, podsmażyć na oliwie na złoto.
Z masła i mąki zrobić zasmażkę, dodać mleko, rozdrobniony ser, doprawić pieprzem i gałką muszkatołową. Naleśniki posmarować pastą, obsypać pieczarkami, zwinąć, ułożyć w naczyniu, polać sosem, zapiekać 15 min w temp. 200oC.
Przed podaniem posyp naleśniki świeżymi ziołami. Najlepiej pasują bazylia i oregano, ale sprawdzi się też posiekana natka pietruszki.
ok. 65 minut.Źródło: Twoje Imperium