Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśniki pomidorowe ze szpinakiem

Naleśniki pomidorowe ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 12

Dodano:

Odsłon: 2962

Pyszne pomidorowe naleśniki z farszem ze szpinaku

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Z mąki, jaja, wody, koncentratu pomidorowego, papryki, oregano, soli czosnku zrób naleśnikowe ciasto ( u mnie mąka uniwersalna bezglutenowa, ale użyj mąki jaką lubisz) olej wody w miarę potrzeby. Usmaż cienkie naleśniki na oleju rzepakowym.

    Na rozgrzanej oliwie z oliwek lekko podsmaż czosnek tak aby oddał smak i aromat. Dodaj szpinak i duś. Dopraw solą.

    Zwijaj naleśniki nakładając farsz ze szpinaku i posypując parmezanem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń