Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Baaaaardzo smaczne i zdrowe.....!!!
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Sposób przyrządzenia: Przygotowujemy mleka, wodę i jajko 2. Mieszamy składniki ze sobą 3. Dodajemy mąkę aż do uzyskania konsystencji lejącej się "śmietany", miksujemy 4. Dodajemy szczyptę soli, ew. szczyptę proszku do pieczenia 5. Jeśli dodamy za dużo mąki, to znów dodajemy mleko 6. Rozgrzewamy patelnię z olejem, masłem lub słoninką (nacieramy każdorazowo patelnię plasterkiem) 7. Polewamy patelnię masą tak, aby się cała nią pokryła (ale nie za dużo) 8. Gdy naleśnik zarumieni się z jednej strony, przewracamy go na drugą (np. podrzucając) 9. Zdejmujemy naleśnik z patelni 3. Wybrać młode, drobne pieczarki, obciągnąć z wierzchniej skórki, obciąć korzonki równo z czapeczką, skropić cytryną, aby nie czerniały, posolić i dusić z cebulką na maśle pod przykryciem. Gdy już miękkie oprószyć mąką, zalać kilku łyżkami kwaśnej lub słodkiej śmietanki, wcisnąć jeszcze cytryny do smaku, wsypać zielonej, siekanej pietruszki,