Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśniki z kuchni rosyjskiej

Naleśniki z kuchni rosyjskiej

Autor:

Przepisów i artykułów: 2282 Ocena: 14328

Dodano:

Odsłon: 1540

Naleśniki na inny sposób.

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie naleśników:
    Wszystkie składniki na naleśniki razem połączyć, dobrze wymieszać. Smażyć cienkie naleśniki na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.
    Wykonanie nadzienia:
    Kapustę drobno posiekać i przysmażyć na maśle. Przełożyć do garnka i dusić bardzo powoli z posiekaną cebulą. Jajka dobrze rozbełtać, dodać do kapusty, przyprawić do smaku i stale mieszając dusić jeszcze przez 20 minut. Odstawić z ognia, skropić olejem i lekko przestudzić. Po czym nadziewać i formować wcześniej usmażone naleśniki. Podawać polane ketchupem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń