Do góry

Przekąski Przepis na:

naleśniki z parówkami i nie tylko...

naleśniki z parówkami i nie tylko...

Autor:

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 57

Dodano:

Odsłon: 665

odmiana dla codziennej kuchni, taki mój nowy pomysł

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajko,mąka,mleko,sól - robimy ciasto na naleśniki każdy ma napewno swój sprawdzony przepis, następnie smażymy nalesniki

  2. Pieczarki obieramy, kroimy drobno, tak samo cebulę. Rozgrzewamy na patelni trochę oleju szklimy cebulę, następnie dodajemy pieczarki i dusimy , kiedy woda odparuje dodajemy pieprz i sól do smaku

  3. Żółty ser ścieramy na tarce

  4. Korniszony kroimy na cienkie plasterki

  5. Mieszamy keczup z musztardą tworząc sos do smarowania naleśników

  6. Gotowe naleśniki cienko smarujemy sosem

  7. Układamy plastry ogórka zostawiając ok 5 cm od brzegu i ok 3-4 cm od góry i dołu

  8. Na ogórki kładziemy trochę pieczarek , startego sera, i parówkę(ja odcinałam ok 3/4 parówki żeby naleśniki dobrze się zawinęłyi składniki nie wypadły )

  9. Naleśnik zawijamy od dołu, od góry, następnie z krótkiej strony rolując farsz w pozostawioną część naleśnika, dzięki posmarowanym brzegom naleśniki się nie rozkleją, i tak az do wyczerpania składników (naleśniki zawijamy na kształt krokietów)

  10. Następnie każdy naleśnik obtaczamy w rozkłóconym jajku i bułce tartej i smarzymy na złoty kolor. Najlepiej smakują na ciepło, można podać z czerwonym barszczem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Monika87 20 stycznia 2013 Świetny, prosty przepis na pyszną zakąskę.. nie wpadłabym na to :)) do ulubionych:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń