Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne naleśniki z twarogiem w sosie śmietanowy z nutką brzoskwiniową.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 180
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 180
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
1. Do miski wsypujemy mąkę.
2. Dodajemy trochę cukru waniliowego.
3. Wbijamy jajko.
4. Dolewamy wodę i powoli mieszamy żeby nie powstały grudki.
5. Dolewamy mleko, mieszamy.
6. Smażymy naleśniki.
przygotowanie farszu. 1. Twaróg mielimy maszynką do mielenia mięsa.
2. Wbijamy żółtka.
3. Dodajemy śmietanę.
4. Następnie cukier.
5. Dokładnie mieszamy.
przygotowanie sosu: 1. Śmietanę przekładamy do naczynia
2. Wbijamy jajko.
3. Wsypujemy cukier.
4. Dodajemy budyń w proszku.
5. Dokładnie mieszamy.
Sposób faszerowania: 1. Na każdy naleśnik układamy trochę farszu.
2. Składamy w kwadraty.
3. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
4. Polewamy zalewą.
5. Zapiekamy 30 minut w 180˚C. 6. Przed podaniem dekorujemy brzoskwiniami.
7. Naleśniki gotowe. 8. Smacznego.