Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśniki z serem i brzoskwiniami

Naleśniki z serem i brzoskwiniami

Autor:

Przepisów i artykułów: 486 Ocena: 4104

Dodano:

Odsłon: 1321

Pyszne naleśniki z twarogiem w sosie śmietanowy z nutką brzoskwiniową.

Składniki

  • Składniki na ciasto naleśnikowe:
  • 2 szk. mąki pszennej
  • 1 szk. wody
  • 1 jajko
  • Sól
  • Cukier waniliowy
  • 1 szk. mleka
  • Składniki na farsz:
  • ½ kg twarogu półtłustego
  • 3 łyżki cukru
  • 2 Żółtka
  • 1 śmietana 36%
  • Składniki na zalewę:
  • 1 śmietana 36 %
  • Jajko
  • 2 łyżki cukru
  • 3 łyżki budyniu śmietankowego
  • Dodatkowo:
  • Puszka brzoskwiń
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Do miski wsypujemy mąkę.

  2. 2. Dodajemy trochę cukru waniliowego.

  3. 3. Wbijamy jajko.

  4. 4. Dolewamy wodę i powoli mieszamy żeby nie powstały grudki.

  5. 5. Dolewamy mleko, mieszamy.

  6. 6. Smażymy naleśniki.

  7. przygotowanie farszu.
    1. Twaróg mielimy maszynką do mielenia mięsa.

  8. 2. Wbijamy żółtka.

  9. 3. Dodajemy śmietanę.

  10. 4. Następnie cukier.

  11. 5. Dokładnie mieszamy.

  12. przygotowanie sosu:
    1. Śmietanę przekładamy do naczynia

  13. 2. Wbijamy jajko.

  14. 3. Wsypujemy cukier.

  15. 4. Dodajemy budyń w proszku.

  16. 5. Dokładnie mieszamy.

  17. Sposób faszerowania:
    1. Na każdy naleśnik układamy trochę farszu.

  18. 2. Składamy w kwadraty.

  19. 3. Układamy w naczyniu żaroodpornym.

  20. 4. Polewamy zalewą.

  21. 5. Zapiekamy 30 minut w 180˚C.
    6. Przed podaniem dekorujemy brzoskwiniami.

  22. 7. Naleśniki gotowe.
    8. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń