Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne naleśniki z twarogiem w sosie śmietanowy z nutką brzoskwiniową.
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 8
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 131
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 172
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 339
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3923
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 8
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 131
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 172
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 339
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3923
Składniki
1. Do miski wsypujemy mąkę.
2. Dodajemy trochę cukru waniliowego.
3. Wbijamy jajko.
4. Dolewamy wodę i powoli mieszamy żeby nie powstały grudki.
5. Dolewamy mleko, mieszamy.
6. Smażymy naleśniki.
przygotowanie farszu. 1. Twaróg mielimy maszynką do mielenia mięsa.
2. Wbijamy żółtka.
3. Dodajemy śmietanę.
4. Następnie cukier.
5. Dokładnie mieszamy.
przygotowanie sosu: 1. Śmietanę przekładamy do naczynia
2. Wbijamy jajko.
3. Wsypujemy cukier.
4. Dodajemy budyń w proszku.
5. Dokładnie mieszamy.
Sposób faszerowania: 1. Na każdy naleśnik układamy trochę farszu.
2. Składamy w kwadraty.
3. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
4. Polewamy zalewą.
5. Zapiekamy 30 minut w 180˚C. 6. Przed podaniem dekorujemy brzoskwiniami.
7. Naleśniki gotowe. 8. Smacznego.