Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśniki z twarogiem i malinami

Naleśniki z twarogiem i malinami

Autor:

Przepisów i artykułów: 629 Ocena: 9047

Dodano:

Odsłon: 818

przepyszna wariacja na temat podania nalesników :-) smakują zarówno na śniadanie, obiad jak i jako deser :-)

Składniki

  • Nalesniki ok. 10 sztuk z ulubionego przepisu
  • Farsz:
  • twaróg półtłusty 25 dag
  • śmietana 18% 10 dag
  • cukier 2 łyżki (lub do smaku)
  • cukier waniliowy 1
  • maliny 25 dag
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Usmażyć naleśniki (do podstawowych składników dodałam szczyptę kurkumy).
    Farsz: wszystkie składniki dobrze utrzeć.
    Każdy naleśnik posmarować twarogiem, ułożyć maliny i zawinąć w roladę lub trójkąty. MoZna posypać cukrem pudrem. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 18 września 2017 Właśnie sobie uświadomiłam jak dawno nie robiłam naleśniczków :( Twoje prezentują się tak,że chyba wiem co dziś zrobię na podwieczorek :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kola_B 11 września 2017 Super :D Uwielbiam naleśniki pod każdą postacią i w każdej ilości :) Ostatnio jednak przeczytałam na polskich młynach, że dobrze jest albo dodać wody gazowanej do ciasta, albo odstawić na pół godziny - dzięki temu jest bardziej puszyste ciasto.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń