Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśniki ze szpinakiem i serem

Naleśniki ze szpinakiem i serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 2186

Dodano:

Odsłon: 11584

Proste danie bezmięsne, smaczne i zdrowe.

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z jajka, mąki (odkładamy tylko łyzkę do zasmażki), mleka, proszku i szczypty soli smażymy naleśniki na odrobinie oleju, względnie masła.

  2. Z masła i łyżki mąki robimy jasną zasmażkę, na to wrzucamy rozmrożony wcześniej szpinak (ew. zamrożony w kulkach), doprawiamy gałką, solą i pieprzem, gotujemy ok 10 minut by odparował trochę.

  3. W miseczce rozrabiamy twaróg ze śmietaną, solą i pieprzem (można dosmaczyć natką pietruszki, będzie ciekawiej i jeszcze zdrowiej).

  4. Usmażone wcześniej naleśniki smarujemy masa twarogową, następnie szpinakową, zwijamy, układamy na papierze do pieczenia lub w foremce wysmarowanej masłem, posypujemy startym zółtym serem, zapiekamy ok 5-7 minut, aby wszystko się zagrzało, przegryzło a ser się rozpuścił. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

tolada 05 września 2013 Nie dosmaczaj, mała, nie dosmaczaj... Nota bene za moich czasów mówiono o doprawianiu...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mala_black 15 listopada 2012 Naleśniki ze szpinakiem pychotka ,tylko bez sera jak dla mnie ,nie pasuje mi to połączenie ,pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nukleon 15 listopada 2012 Bardzo lubię naleśniki ze szpinakiem . Daję ser feta .

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń