Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśnikowe roladki"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 90
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3330
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1178
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 90
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3330
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1178
Składniki
Mleko wymieszaj z mąką, szczyptą soli i jajkiem. Ciasto odstaw pod przykryciem na 15 minut, aby mąka spęczniała. Rozgrzej niewielką patelnię. Posmaruj ją 1/2 łyżeczki masła. Wylej 1/6 ciasta. Usmaż naleśnik. W ten sam sposób z reszty ciasta usmaż kolejne 5 naleśników.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła. Włóż paluszki rybne. Smaż je przez 5–8 minut. Od czasu do czasu obracaj. Następnie zdejmij z patelni. Przełóż na papierowy ręcznik, aby ociekły z tłuszczy. Szczypiorek opłucz, osusz, odłóż 12 źdźbeł, resztę drobno posiekaj.
Każdy naleśnik posmaruj sosem remoulade i keczupem. Przykryj listkiem sałaty. Połóż po 2 paluszki rybne i ciasno zwiń. Roladki zwiąż źdźbłami szczypiorku. Przed podaniem danie posyp posiekanym szczypiorkiem.
Danie zrobisz błyskawicznie z gotowych tortilli. ok. 45 min, 1 sztuka zawiera ok. 160 kcal, ok. 1 zł za sztukę.Źródło: Tina