Do góry

Dania główne Przepis na:

Nelson Ediego

Nelson Ediego

Autor: Edi21

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 63

Dodano: 07.12.2017

Odsłon: 175

Można go potraktować jako danie t.z.w. jednogarnkowe. Bardzo dobrze ,też sprawdza się na przyjęciach. jest niedrogie , łatwo go zrobić . jeden jago minus to taki , że musisz liczyć zawsze co najmniej po dwie porcje na osobę . Nie zdarzyło mi się by ktoś nie poprosił o REPETĘ.

Składniki

  • 1kg. serduszek drobiowych/lub żołądki/ /z kury/ , 0,60 kg. ziemniaków, 15dkg. pieczarek
  • 1duża cebula .mała papryka zielona .1 mała marchewka, 1/2 selera, 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego, liść laurowe,ziele angielskie, papryka czili-mielona,pieprz.sól, pieprz ziołowy,/do swego smaku/
  • 2 lyżki mąki , 2 szklanki bulionu. pęczek pietruszki zielonej
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. PRZYGOTOWANIE:
    Żołądki / serduszka / oczyścić , ugotować , oczyścić z żyłek i tłuszczu,
    Żołądki pokroić w paski jak frytki / serduszka wzdłuż na 4 części, smażymy pieczarki pokrojone w cienkie plasterki . dodajemy cebulkę ,
    obsmażamy i dodajemy podroby, wszystkie przyprawy, warzywa i boczek kroimy w drobną kostkę,
    Po lekkim podsmażeniu / ok. 10 min./ zalewamy bilionem i gotujemy do miękkości warzyw,
    Jak już jest wszystko miękkie dodajemy przecier pomidorowy, i rozgnieciony czosnek,
    Robimy zaklepkę z mąki i wszystko zagotowujemy . ęwentualnie doprawiamy do smaku,
    wsypujemy drobno posiekaną pietruszkę i nelson gotowy.
    Podajemy z ulubionym pieczywem . S M A C Z N E G O !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń