Do góry

Dodatki Przepis na:

Niby-pasztet.

Niby-pasztet.

Autor:

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 4281

Dodano:

Odsłon: 3071

Pełny recykling. Pasta do pieczywa z surowców wtórnych. Zagospodarowałem mięso z rosołu. W zamyśle miał to być (i będzie) farsz do wytrawnych ptysiów, ale posmarowałem nim kanapkę i była pyszna - naprawdę smakuje jak pasztet.

Składniki

  • mięso z rosołu
  • kilka czarnych oliwek
  • mała cebula
  • łyżka majonezu
  • sól, pieprz - do smaku
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Obierz mięso z kości, skórę z kurczaka wyrzuć, tłuste kawałki wołowiny zostaw, masa będzie bardziej zwięzła. Wszystkie składniki wrzuć do malaksera - chodziło mi o to, aby masa była gładka, ale można również składniki zmielić w maszynce, na drobnym sitku. Dodaj majonez, wymieszaj i dopraw do smaku. W razie, gdyby pasta okazała się zbyt sucha możesz dodać trochę oliwy i dokładnie wymieszać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

taura 25 sierpnia 2013 Zabieram przepis, bo często brakuje mi pomysłów na zagospodarowanie kurczaka z rosołu.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń