Do góry

Dania główne Przepis na:

Nieco dietetyczne zrazy schabowe

Nieco dietetyczne zrazy schabowe

Autor: coorp

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 99

Dodano: 04.03.2010

Odsłon: 9812

Delikatne, smaczne ale pracowite w wykonaniu i czasochłonne

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. schab kroimy w kawałki, jak na kotlety, rozbijamy bardzo cienko - "na firankę", ale, żeby nie narobić dziur. Na rozbitym schabie układamy plaster sera, pocięty w cienkie paski (3, 4 sztuki długości plastra sera), 2 podgotowane uprzednio paski marchewki i nakładamy łyżeczkę zmieszanej z chrzanem śmietany 1: Zakładamy boki i zawijamy zraza. Podlewamy naczynie żaroodporne olejem i układamy mięsko.

  2. Inna możliwość, to obtaczać w jajku i ziarnach dyni lub słonecznika i smażyć na patelni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Bardolka 04 marca 2010 Miałam nic nie pisać ale widzę, że autor nie szczędzi innym ostrych komentarzy więc piszę.
Po prostu z wyglądu bym tego nie zjadła. Naprawdę.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń